torstai 5. helmikuuta 2015

Come together

Holahola, täällä ollaan taas! Once again, miljoona asiaa tapahtunu tässä välissä kun viimeks kirjottelin. Isoin niistä on ehkä kuitenkin ollu se, kun hostasin viikon ajan kahta espanjalaista tyttöä Valenciasta. Viikko oli aivan älyttömän ihana, myös vauhtia riitti 20 puheliaan espanjalaisnuoren kanssa. Oli silti aivan ihanaa, saatiin älyttömästi uusia kavereita ja opittiin uusia juttuja. Viikon ajan tehtiin aivan kaikki yhessä, oltiin koko ajan jossain hengailemassa ja vaan puhuttiin, naurettiin ja tanssittiin. Kun lähtöpäivä koitti, kaikki vaan itkettiin ja halattiin toisiamme. Ihan älytöntä kuinka voi kiintyä niin paljon toisiin vaan viikon aikana. Tälläsen jutun loputtua kelaa kyllä vähän, että minkälainen maailma oliskaan jos kaikki ottais toiset vastaan näin iisisti. Tuntuu että se on melkeenpä vaan aikuiset, jotka jarruttelee tätä menoo. Ei kannattais, sanonpahan vaan.
Mutta jokatapauksessa, kauhee ikävä tuli. Oli kieltämättä aika hauskaa saada olla eka tyyppi opettaa heitä luistelemaan, tekemään poronkäristystä tai vaikka vaan noudattaa liikennesääntöjä(Helsingin keskustassa ei tuntunu heille menevän ihan heti jakeluun, ettei tien yli voi vaan marssia punasia päin, kattomatta mihinkään.) Myöskin se, että kaupoissa täytyy maksaa karkeista, eikä niitä vaan oteta, tuotti eräille vieraille vähän hämmennystä.
Tyyppien mukaan se ei kuitenkaan oo varastamista, vaan "ottamista", jota tehdään Espanjassa koko ajan.XD
Huomattiin aika selkeästi kyllä tällasia kulttuurieroja, mutta ei se haitannu. Oli kivaa kertoa omista jutuista ja kuunnella muitten. Puhuttiin just muutaman tyypin kans, kuinka tän viikon aikana sai niin paljon enemmän itseluottamusta ryhmänvedon ja kielenkäytön suhteen. Joten jos ikinä saatte jotain tällasta mahdollisuutta, niin älkää epäröikö lähteä messiin. Aivan uskomattoman ihana ja kasvattava kokemus, josta saa kasapäin lisää mahtavia frendejä. Viikon päätteeks kyllä väsytti aika reilusti; koko ajan oli pitäny huolehtia et onhan tyypit syöny, onko kaikki kamat messissä mitä tarttee, keritäänhän ajoissa paikoille. Kannattaa kuitenkin varautua olemaan spontaani, suunnitelmat elää ja muuttuu lennossa. Ihan hyvä suomalaisillekin näyttää ettei aivan kaiken tartte olla aikataulutettua;)


Näytettiin suomalaisia perinteitä, mukaan lukien Afrikan Tähden pelaamista.

Mun hostattavat oli aivan superihania<3

Valencialais-oppilaiden vikana kokonaisena päivänä Suomessa käytiin Helsingissä, ensin Fazerin tehtaalla, sitten shoppailemassa keskustassa ja vikaks vierailulla eduskuntatalolla. Fazerin reissulla saatiin valitettavasti todella huonoa palvelua, mutta päästiin kuitenkin nauttimaan ilmasesta suklaasta, joten ei kukaan meistä sinänsä ollut siitä loppujen lopuks mitenkään pahoillaan.

 
"Syökää niin paljon kuin jaksatte". Tuli kieltämättä aika Jali ja suklaatehdas-fiilis.
Yhtenä sunnuntaina ennen espanjalaisten tuloa lähdettiin Loviisan tanssiopiston Sibelius-työryhmän kanssa esiintymään messukeskukseen matkailumessuille. Oli kivaa päästä esiintymään tollaseen paikkaan, jossa aikasemmin ei oo esiintynyt. Mesta kuhisi aivan sairaasti ihmisiä ja eksoottisten matkailukohteiden mainostuspisteitä. Tuntu aivan kuin oliskin ollut oikeasti turistina.

Ja hei tuli tässä muuten mieleen, että WOAH minkä näköstä ulkona on! Tän viikon aikana tonne on viimeinkin ilmestyny aito talven ihmemaa. Valitettavasti mä en oo vielä päässyt nauttimaan siitä, oon ollut kuumeessa sunnuntaista lähtien ARGH. Mutta eiköhän nyt ainaki alettais olla jo voiton puolella!


Keittiön ikkunanäkymät on saanu luvan kelvata mulle toistaseks.

Ja tänne loppuun taas tää musanurkka; Yesterday/Karmin, Bam Bam/Sister Nancy, Dog Days Are Over/Florence + The Machine, Cherry Wine/Hozier, Psylla/Glass Animals.

Kaikille mahtavaa helmikuuta, pysykää terveinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti